♥♥ Lisa Afha ♥♥

Tuesday, February 10, 2015

Happy 2nd Anniversary, Lisa&Airel

Assalamualaikum.

09/02/2013-09/02/2015

Genap 2 tahun dah jadi isteri tokrel. hihok. cepat je rasenye masa berlalu. Rase mcm baru semalam je Tok Rel salam tok kadi.hehehe. Alhamdulillah. 2 tahun usia perkahwinan ni masih lagi dihiasi dengan kegembiraan dan kebahagiaan. cuma kadang2 ade sikit gaduh2 manja tu adat la. sedangkan lidah lagi tergigit. ini kan pula suami isteri

ewah.
kemain berjiwang bersastera ye kau lisa.

untuk tahun ni tak harap apa-apa sebenarnya dari tok rel. cukup la dia dah bagi rumah sebijik siap renovate dapur untuk kesenangan bini dia katenye. itu dah lebih dari cukup.

tapi tok rel tetap tok rel. mana mungkin selimut tertanggal tokrel jadi org lain. Cukup la tahun lepas die kelentong bini die konon2 nak pegi farewell party kat lotus desaru tup2 bertukar jadi candle light dinner kaw. gile tak terkejut beruk time tu. oh kenangan :)

dan tahun ini no more lagi candle light dinner.cam tak best la tahun lepas dah buat tahun ni buat lagi. wakaka. takde elemen seprais la kalau cenggitu. wiwiwiwiwi

sedang elok lisa tgh bizi buat keje kat opis pagi tu,tibe2 datang mamat posmen bawak jambangan coklat pasu sambil bertanya "bole saya jumpa Puan Nurlisa?"



seriously terkejut beruk cipan cipanzi bila dia cakap ada kiriman dari suami awak sempena annivesary.


lepastu siap request nak ambil gambar lisa pulak. nampak tak muka terkejut campur macam tak siap je nak ambik gambar dengan jambangan coklat pasu tu?



terdiam jap. betul ke aku punye. gile betul. memang pernah ada gurau dengan tok rel suruh die hantar bunga kt opis macam suami bos lisa antar bunga kat bos lisa masa besday die. tak sangka pulek die buat betol. malu-malu kuceng tau lisa time tu. hehehehe

sayang nak makan!haha


oleh kerana tok rel dah buat seprais cmtu, bini die taknak la ngalah gak nak buat seprais gak. sanggup gua amek half day semata2 nak masakkan special untuk suami. ceceheceh. actually da plan awal2 dah nak celebrate kat rumah je memandangkan baru je beli set meja makan kan. kehkehkeh

alhamdulillah. ini lah hasilnye.




saje nak buat kelainan letak lilin atas askem pasu plak. masa kawen ada kek.tahun lepas ade cupcake. tahun ni askem pasu. tahun depan aku tak tau nak bygkan ape lagi. hahaha. alhamdulillah. menjadi juga seprais dari isteri kepada suami

walhal,takde la seprais mane pun. tahun lepas bini tokrel ni masak spagethi,tahun ni buat lamb chop plak. tetiap tahun masak je keje nye. tengok la kalau kene gaya aliran tunai next2 year kite bawak awak naik cruise pulak ek. hamboi berangan. jauh kemain.

Abg,Terima kasih sudi jadi suami owg.Terima kasih sebab jaga owg dengan baik sepanjang 2 tahun usia perkahwinan kita. Owg sayang abg dunia akhirat. I love U :)

terima kasih sudi bace.kbai!:)



Friday, January 30, 2015

Selamat Tinggal 8D/6

Assalamualaikum

Alhamdulillah.Tanggal 25 Jan yang lepas selamat la lisa dan tokrel berpindah ke rumah yang baru kami beli tahun lepas. Bertungkus lumus kami kemas barang dua tiga hari ni. Actually barang tak banyak sgt pun. Paling besar pun cuma peti ais,kbinet dapur dan mesin basuh.yang lain2 semua kecil2 belaka. Perabot bilik tidur pun kami tak de lagi.sebab tau duduk rumah sewa lagi.kalau pindah mesti jenuh nak ngangkut katil lemari bagai tu.




Peti ais pun ada sebab tokrel dah beli dulu sebelum kahwin.agaknye kalau tak beli dulu memang tak beli2 la peti ais sampai dapat duduk rumah sendiri ni. Oh ya!sekarang lisa da dapat duduk rumah sendiri.alhamdulillah.tak payah bayar sewa lagi tiap2 bulan kat LPJ lagi.tp kene la bayar installment rumah kat maybank pulak.haha.gua bukan kaya raya nak beli rumah cash oi.hukhuk.

Itu pun installment rumah kat maybank bersamaan bayaran 3 bulan untuk rumah sewa sebelum ni. Peghh! Takpe lisa. Bila lagi nak kumpul aset.time muda mudi remaja sweet sweet maaa macam ni la nak kumpul harta.


rileks je pakai lori 2 tan.barang bukan banyak mana pun.rasa mcm nak cmpak je brg2 dr tingkat atas ni.hahaha
 
Alhamdulillah.dapat pulak kawan2 keje satu tempat dgn tokrel offer nak tolong angkat barang.gile kau.hangkut peti ais besau gedabak tu dari tingkat 4. Tingkat 4 hokey. Syukur rumah yang kami beli adalah rumah bawah.middle lot.ok la.takde la penat nak turun naik tangga lagi pasni.oh tokrel mmg memahami bini die yg comel ini.haha.



walaupun dah masuk rumah baru ni,dalam masih banyak lagi yang tak lengkap. maklum lah.org kate  baru nak hidup kan. kire ok la peti ais ngn tv ade.Ini pun masuk kali ni terus beli set bilik tidur je.org lain beli set bilik tidur masa nak kawen,kitorang beli masa nak masuk rumah sendiri. ok la kan.tak payah satu keje nak ngangkut berat2 dr tingkat 4 tu. yey! sofa,meja makan, ape lagi dan lagi tu akan ditambah dari masa ke semasa bergantung tahap penyata kewangan keluarga..kikih.insyallah.




Goodbye awak..walaupun memenatkan bila nak naik depan pintu awk sepanjang setahun ni,awk banyak bagi kenangan manis pada sy da suami.kalau rindu nanti saya round2 kat bawah bile balik koje kang ye. hihih

terima kasih sudi bace.kbai