♥♥ Lisa Afha ♥♥

Monday, March 23, 2015

SHAKLEE???

Assalamualaikum.

HALOOOOO. long time no see. hikhik. al maklumlah.katenye bizi bekerjaya cehhhhhhh. BANYAK sangat bende jadi sampai mood nak menaip pun tak menjadi.

Harini ada mood nak menaip sebab..sebab cuti..haha. sempena pertabalan sultan johor. lagi satu ada mood nak menaip sebab..sebab.. dah tukar pelan celcom baru. dari 3gb ke 6gb. boleh la update blog je lepasni.cewahhh

korang pernah dengar tentang shaklee?

Shaklee adalah produk makanan tambahan.Ia nya bukan sejenis ubat ye. Shaklee adalah vitamin semulajadi dimana kandungan vitamin keluaran Shakleetidak mengandungi  pewarna, pengawet dan juga bahan kimia yang merbahaya.
Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Misi Shaklee  ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Shaklee membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang Shaklee keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Lisa dlu bukan la penggemar vitamin dan supplement tapi sejak dah masuk level2 bini org ni rasenye dah kene take action seawal mungkin. Alhamdulillah, dlu lisa cuma pengguna sahaja. kali ni tiba masanya lisa rase dah kene sharing kebaikan produk keluaran shaklee pada kawan-kawan dan follower blog lisa kan kan?

Beberapa senarai TIDAK untuk SHAKLEE adalah:


  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang




siapa yang berminat untuk beli produk shaklee boleh hubungi lisa di fb :NURLISA AFHA atau 0137456113(whatsup only)



Tuesday, February 10, 2015

Happy 2nd Anniversary, Lisa&Airel

Assalamualaikum.

09/02/2013-09/02/2015

Genap 2 tahun dah jadi isteri tokrel. hihok. cepat je rasenye masa berlalu. Rase mcm baru semalam je Tok Rel salam tok kadi.hehehe. Alhamdulillah. 2 tahun usia perkahwinan ni masih lagi dihiasi dengan kegembiraan dan kebahagiaan. cuma kadang2 ade sikit gaduh2 manja tu adat la. sedangkan lidah lagi tergigit. ini kan pula suami isteri

ewah.
kemain berjiwang bersastera ye kau lisa.

untuk tahun ni tak harap apa-apa sebenarnya dari tok rel. cukup la dia dah bagi rumah sebijik siap renovate dapur untuk kesenangan bini dia katenye. itu dah lebih dari cukup.

tapi tok rel tetap tok rel. mana mungkin selimut tertanggal tokrel jadi org lain. Cukup la tahun lepas die kelentong bini die konon2 nak pegi farewell party kat lotus desaru tup2 bertukar jadi candle light dinner kaw. gile tak terkejut beruk time tu. oh kenangan :)

dan tahun ini no more lagi candle light dinner.cam tak best la tahun lepas dah buat tahun ni buat lagi. wakaka. takde elemen seprais la kalau cenggitu. wiwiwiwiwi

sedang elok lisa tgh bizi buat keje kat opis pagi tu,tibe2 datang mamat posmen bawak jambangan coklat pasu sambil bertanya "bole saya jumpa Puan Nurlisa?"



seriously terkejut beruk cipan cipanzi bila dia cakap ada kiriman dari suami awak sempena annivesary.


lepastu siap request nak ambil gambar lisa pulak. nampak tak muka terkejut campur macam tak siap je nak ambik gambar dengan jambangan coklat pasu tu?



terdiam jap. betul ke aku punye. gile betul. memang pernah ada gurau dengan tok rel suruh die hantar bunga kt opis macam suami bos lisa antar bunga kat bos lisa masa besday die. tak sangka pulek die buat betol. malu-malu kuceng tau lisa time tu. hehehehe

sayang nak makan!haha


oleh kerana tok rel dah buat seprais cmtu, bini die taknak la ngalah gak nak buat seprais gak. sanggup gua amek half day semata2 nak masakkan special untuk suami. ceceheceh. actually da plan awal2 dah nak celebrate kat rumah je memandangkan baru je beli set meja makan kan. kehkehkeh

alhamdulillah. ini lah hasilnye.




saje nak buat kelainan letak lilin atas askem pasu plak. masa kawen ada kek.tahun lepas ade cupcake. tahun ni askem pasu. tahun depan aku tak tau nak bygkan ape lagi. hahaha. alhamdulillah. menjadi juga seprais dari isteri kepada suami

walhal,takde la seprais mane pun. tahun lepas bini tokrel ni masak spagethi,tahun ni buat lamb chop plak. tetiap tahun masak je keje nye. tengok la kalau kene gaya aliran tunai next2 year kite bawak awak naik cruise pulak ek. hamboi berangan. jauh kemain.

Abg,Terima kasih sudi jadi suami owg.Terima kasih sebab jaga owg dengan baik sepanjang 2 tahun usia perkahwinan kita. Owg sayang abg dunia akhirat. I love U :)

terima kasih sudi bace.kbai!:)