Friday, February 14, 2014

Happy 1st Anniversary,Lisa&Airel. (PART 2)

Assalamualaikum,

Niat hati nak continue part 2 utk anniversary celebration.sbbtu letak part 1 kat entry lepas.namun apakan daya,masa mencemburui daku.

Sedar-sedar dah hari jumaat.oi.dekat seminggu dah.sibuk dek keje smpai takde masa nak ngadap blog sendiri. T.T

Berikutan entry part 1 adalah kejutan anniversary dr suami kepada isteri.maka entry part 2 ini lisa nak cerita tntang kejutan anniversary dr isteri kepada suami.cewahh.sbnrnye takde la seprais mane pun.hihi

Keesokan hari nya lepas tokrel bwk candle light dinner tu tokrel kene kerja.maklum lah kerja shift tak tentu cuti.ahad pon  langgar je keje.huhu.

Jadi,lisa ambil kesempatan ni utk masak special dinner utk  rai anniversary kami.kire ni hadiah lisa utk dia plak lah.

Pk punya pk..lisa pon terpikir nak buat masakan western.maka terhasil la mushroom soup with garlic bread,spagethi bolognese,cheesey melty wedges dan yg paling special 25 pcs cupcake happy 1st anniversary♡


Tadaaa.tolong jgn tertipu.bkn lisa buat sendiri tang ni.ni tempah je.tgn tak kreatif la nak buat cake sendiri.huhuhu

Tapi yang lain2 tu sume lisa yg buat.alhamdulillah.tokrel terkejut gak lah bila balik keje semua da terhidang atas meja. Kire menjadi jugak lah walaupun tak seberapa..




Haaa.tu la yg lisa mampu masak utk anniversary kali ni.kalau nak dibandingkan dengan kejutan yg dia buat malam dinner tepi pantai tu,rasa nya mcm langit dengan bumi apa yg lisa ni.

Tapi takpelah,yang penting keikhlasan dan kesungguhan kita buat utk sambutan ulangtahun perkahwinan kami kali ni.

Terima kasih abg atas kasih syg abg. Ini je yg mampu owg buat utk abg.next time owg buat lagi gempak ye.hihi.

Saje je buat entry ni.dah tua nnti bole bagi anak cucu bace ape nenek die buat sambut anniversary dgn atuk mereka.HaHa


Sekian.thanks sudi baca.;)



pecah kaca pecah cermin,sudah baca sudilah drop komen:P

Sunday, February 9, 2014

Happy 1st Anniversary,Lisa&Airel. (PART 1)

Assalamualaikum.

9 feb 2013. setahun yang lepas pada tarikh ini la lisa dan tokrel diijabkabulkan. alhamdulillah,kami dipanjangkan umur oleh tuhan berjumpa lagi pada tarikh yang sama cuma tahun yang berlainan:)

hari ini. 9 feb 2014. setahun berlalu. pejam celik,pejam celik dah setahun rupanya. seriusrasa macam baru semalam bersanding atas pelamin.hihik

lisa sebenarnya tak harapkan sesuatu yang terlalu tinggi utk si dia buat pada hari ulangtahun perkahwinan pertama kali. cukup sekadar ucapan tanda tokrel masih ingat tarikh bersejarah ini itu sudah memadai.

walaupun,hakikatnya dalam hati kekadang teringin merasa suasana indah damai berdua bersama di tiup angin sepoi2 bahasa smbil menyaksikan bintang2 berkelipan dilangit.cewah,kemain angan tinggi melangit.

alhamdulillah, tuhan makbulkan keinginan lisa. di malam menjelang ulangtahun perkahwinan kami.itu pun semua lisa tak sangka. tokrel memang pandai setup plan tau. dia ckp nak bawak lisa pergi farewell party bos die la, kawan dia nak tumpang skali la, itu la ini la. lisa pun ikut je la,siap pakai baju kurung lagi.hewhewe

sampai2 je kat hotel lotus tokrel terus bawak lisa masuk dlm salah sebuah restaurant dalam hotel tu. dia kate kak noreen(ex boss dia) dah tunggu kt tmpat duduk dlm restoran tu.tokrel suruh lisa tunggu depan pintu restoran tu,dia buat ape tah kat dalam tu. tau2 je salah sorang waiter tu ckp kat lisa "come miss, have a seat there" *sambil tunjuk meja betul2 atas pasir pantai berhadapan dengan laut.

dalam hati time tu terdetik "peh,best gile siap buat tepi laut tuuuu".tapi yang pelik nyer kan kenapa kerusi ade dua je. time tu tokrel da senyum2 dah. guess what? tokrel dah tempah set candle light dinner utk dia dan isteri dia ni. okay?takde pon farewell party tu pon sebenarnya. semua tu kelentong beliau je. brrrr~



bila dah duduk atas kerusi tu, dan2 je bunyi percikan bunga api berdentang dentunggg kat atas langit. ya tuhan, tak sangka suami saya buat semua ini untuk saya!!!hehehe




makan malam bersama tersayang dihiasi deruan ombak laut serta angin sepoi bahasa bersaksikan percikan bunga api yang berwarna warni. tak tergambar kegembiraan lisa time tu. rasa nak nanges pon ade.:')

ok.dah dudk takkan la tak makan plak. hah, citer pasal makanan.ohhhh so sedap okay semua makanan yang diserve utk dinner ni.



appertizer dia je smpai 3. hehe. main course dia la paling sedap. ada lamb, chicken,prawn,salmon. semua satu plate oi. kenyang2. haha

sampai sekarang tau rasa terkejut ni tak hilang. rasa macam tak caya sebab perkara yang lisa selalu berangan2 tapi tak la harap jd kenyataan sgt betul2 terjadi. haha. am i dreaming? *tepuk2 pipi*hihi







alhamdulillah.terima kasih abg atas hadiah memori terindah ulang tahun perkahwinan kita ni. org janji org akan jadi isteri terbaik untuk abg sepanjang perkahwinan kita. org akan cuba jadi ibu yang baik untuk anak -anak abg kelak jika ada rezeki kita. dan orang akan cuba jadi bidadari hati dunia akhirat abg.


terima kasih, suami
mohd khairil bin mohd noor <3










pecah kaca pecah cermin,sudah baca sudilah drop komen:P

Thursday, January 16, 2014

Saya dah kerja!:)

Assalamualaikum.

rasa kan macam baru semalam je buat entry i'm coming back tu. rupa-rupanya dah sebulan berlalu. ah kejapnye masa berlalu.

hancus harapan beta nak menjadi blogger tegar. hampeh. -.-'

niat hati kan lepas buat entry tu dapatlah menulis entry buat kenangan anak cucu di masa depan, apakan daya. masa tak mengizinkan. ceh.mengadenya.

ekceli banyak bende berlaku sepanjang sebulan ni. lisa dapat pelbagai interview lepas gigih hantar resume sebulan yg lepas. muahahaha. macam2 pengalaman interview dapat. best jugak lah dapat pegi tengok pelbagai company kat pasir gudang ni. area ni je yg lisa apply. huahuahua.

rasa tua ok bila baca madam.huhu


alhamdulillah, rezeki berpihak jugak pada lisa. dalam pertengahan bulan disember aritu lisa dapat tawaran kerja daripada salah satu syarikat yang bertapak di pasir gudang ni sejak tahun 1994 lagi. saje je taknak bgtau company ape kat sini. biar si stalker berteka teki. kahkahkah

"emm,kilang ke?"

hahaha. apa ingat keje kilang tu tak glemer lah?ape ingat keje kilang tu takde la bahagian management.semua keje kilang tu keje operator je la? bestu sape yg kire gaji operator tu?sape yg uruskan creditor ngn debtor company tu? tolong bukak minda la skit.

emo pulak.sambung citer tadi.

alhamdulillah. lisa kerja bahagian yang berkaitan dengan apa yg lisa belajar dr sekolah menengah,matrik sampai la ke universiti. kire tak la menyimpang jauh dari bidang lisa belajar dlu. dan lagi bersyukur even majoriti staff dalam company lisa ni berbangsa chinese ,diorang tak kedekut ilmu.lisa baru keje 2 minggu macam2 dorang ajar. dorang cakap masa kat skola awak belajar ikut silibus, tapi kat sini awak belajar dalam realiti alam pekerjaan.

inilah keje wajib untuk first comer cm lisa ni.-issue cheque-
baruhari pertama lisa da reject 3 cheque company. hahahaha.benkrap kalau ade soploh org cm lisa. agagaga.


mula-mula rasa macam susah jugak nak adapt sebab memang dorang guna chinese languange untuk daily communication, lama2 cam bese dah. yang bestnye radio bole bukak kuat2 lagi dalam opis tu. tp yang tak bestnye radio yang dorang bukak adalah channel chinese punye. satu hape pon tak paham. muahaha

takpe lah. kata org kalau keje dengan lain bangsa dengan kita ni senang berbanding keje dengan org yg sebangsa kita. lisa pun tak sure betul ke tak sebab lisa dulu praktikal je kat kejora yg mostly malay staff kat sana. rasa cam ok je. tp maybe tak lama kan so tak sempat lagi nak rasa "tak okay" kot. hahaha

harap2 ok la kerja kat sni. kalau tak okay,okay-okay kan la.hehehe.

yang tak ok sebab kene keje sabtu je. org lain sume da rule baru tahun 2014 tayah keje hari sabtu,lisa plak kene keje.hahaha


ok.next time lisa update lagi.itu pun kalau rajin.heh. kbai

pecah kaca pecah cermin,sudah baca sudilah drop komen:P

 

Copyright © 2012 by ♥♥ Lisa Afha ♥♥