♥♥ Lisa Afha ♥♥

Thursday, February 11, 2016

Happy 3rd Anniversary, Lisa&Airel

Assalamualaikum.

Diam tak diam rupanya dah 3 tahun jadi isteri Tok Rel.Hoi cepat sungguh waktu berlalu. Baru nak feeling-feeling pengantin baru rupanya dah 3 tahun bersamaan 36 bulan. Kalau buat loan peti ais kat lion mas ni dah setel dah agaknya. Haha Tetibe.

Tahun ni antara suami vs isteri rasanya isteri yg contribute tahap indeks ke'sweet'an yang tinggi.Haha. Puji diri sendiri. Ok. Story tentang suami punya contribution dulu.Haha

Tepat jam 12.00 AM  pada 9hb feb selepas adegan wishing Happy anniversary sayaaaanngggg ( depan tv je wish ok,haha),Tok rel tanya lisa rasa-rasa lapar tak? kalau lapar jom kita drive-thru Mcd? Haha. Time tu pon memang perut tgh bekeroncong.Kerap lapar skg ni.huhuhu.Selamba badak laki bini ni keluar serabai-serabai semata-mata nak drive thru Mcd.Drive thru je la. Takkan serabai-serabai nak masuk makan kat sana.

Sampai rumah tu lisa buka la peti ais.Tiba-tibe choyyyyyyy

My feberettttt cekelatooo

Nampak macam simple kan. Heleh, setakat kotak cekelat camni sape-sape  boleh buat.Tapi bende-bende cmni la yang boleh buat bini tokrel menusuk-nusukkk ke kalbu.haha. Tok rel memang tahu bini dia suka suprise, sebab tu dia buat cmni. Padahal bole je bagi masa tengah makan ke,masa tengok tv ke. Letak dalam peti ais gitu ape jadahnya? hahaha.




Btw,Thanks abg belanja bini abg yg kuat makan ni,Memang 'cheat nite' la makan malam tu. Diet ke mane semua.Haha.Dan pasal coklat tu org hargai sangat. Walaupun abg anggap ianya cuma kejutan kecil untuk isteri abg yang da biasa dapat kejutan-kejutan besar gedabak sebelum ni hahaa, tetapi ianya tetap besar maknanya buat isteri abg yang memang suka kan pelbagai jenis mak nenek kejutan. HAHA

OK. Setel part suami.Si isteri pun tanak mengalah. Macam biasa. Isteri cuma suprisenye berunsur masakan je la. Dari 1st anniv membawak ke 2nd dan yang 3rd ni pun semua elemen-elemen masakan je. Well,penah dengar pepatah org tua? Nak jaga suami, jaga dari perut dia. Haaa tengah apply la ni. Hehe

Niat hati nak celebrate 9hb tu jugak,tapi family Tok Rel plak planning nak gathering makan-makan kt Senibong malamtu. Takpe lah, mengalah la sebab Senibong kan. hakhak. So,lisa decide celebrate 10hb.Same je, 9hb anniv akad nikah, 10hb anniv bersanding.

Tahun ni Lisa x buat makan-makan yg terlampau banyak cm tahun-tahun lepas, takut tak habis. Tapi memang tak habis pun..sebab lisa buat big burger cake. Haha. Idea spontan datang tiba-tiba ye.

Sebelum
  
Semasa

Selepas(sebelum deko)

Oleh sebab buat roti manis tu menjadi haritu, lisa try ambil resepi yang sama untuk buat roti burger.haha sukati kau je kan lisa. Eh nasib baik menjadi woi.



Nampak berkecah dapur haku padahal dua menu je?Anniversary punya pasal kan.hehee

Taraaaaaa......


Tapi kan macam tak best la kan kalau asyik makan je tiap-tiap tahun, so masa beli barang-barang nak masak aritu lisa singgah sekali Mr Diy cari candle ngn bunga-bunga untuk bagi elemen-elemen romantikaaa tu sikit muahahaaaa. Niat hati nak cari candle yg biasa org guna utk candle light dinner tu tp xde plak weh dapat yang ni pun jadi ler kan.Bunga pun sama, niat hati nak cari fresh flower, tp raya-raya cina ni semua kedai tutup, dapat yang non fresh pun okla.Bole recycle. kahkahkah











Tayah puji la.Lisa memang sweet sbnrnye. Hahaaaa.Cuma malas je nak tunjuk.Ni ha baru tunjuk. Berkat 3 tahun jadi bini Tok rel, terbawak-bawak perangai laki dalam diri ni.hahaaa

Abg, Terima kasih masih lagi menerima isteri abg yang masih lagi banyak kekurangan. Org bukan isteri yang terbaik untuk abang, tapi org janji akan berusaha jadi isteri yang sempurna sepanjang hidup abg. Maafkan org andai kesilapan org mencabar kesabaran abg sebagai suami.Semoga abg terus tabah mendidik isteri abg yang tak pernah lari dari melakukan kesilapan, tapi sentiasa berusaha untuk mencuba agar kesilapan itu tidak berulang lagi. Org sayang abg dunia akhirat. Love u.


Fuiyo.. Awie berlakon filem sembilu,,jiwang siot aku!!! Hhahaaa.

HAPPY 3RD ANNIVESARY,HUSBAND!

Pstt..kalau org tnye tahun ke 3 masih bertiga? Jawab je tahun ke empat terus berempat kot!TWin teros.hahaa Aminnn

Ok bai.




Saturday, February 6, 2016

Simple is nice.

Assalamualaikum.

Dah lama target nak beli 'baju' baru untuk TV kat rumah tu.Konon-konon nak cari yang elegan,ekslusif, moden kontemporari hahaktuih hahaha. Bila tgk harga interior designer cabinet tv area-area johor khususnye pasir gudang ni rasa macam nak termuntah pun hadeeeee.

Kita tak mengharap sgt design yang mewah besar alam sebab sedar diri rumah kita tak la sebesar istana raja ke hape. Kalau pasang yang besar-besar kang kau tak rasa rumah kau macam pameran homefair ke nanti?

Baju comel tv kite sebelum ni;)

Jadi,usaha mengoogle segala jenis mak nenek kabinet tv kat laman internet membuahkan hasil juga. Harga mampu milik dengan design simple yang sedap mata memandang. Alhamdulillah.

Hasilnya.....

Simple kan? Simple is nice rite?


Kalau ikutkan harga siap upah pasang kene tambah dalam rm200+. Tapi sebab suami kita adalah kategori suami gagah perkasa, maka urusan pasang memasang kite serahhkan saja pada beliau. HAHA

Nampak x gaya amatur buat kerja? Bersepah rumah haku2 hari buat menatang ni sajaaaaaaa.







Btw, Thanks encik suami sebab buat semua ini untuk isteri dia.Isteri dia dah lama mengidam kabinet tv stail lekat dinding cmni. Rasa mcm nak ge mr DIY plak nak cri segala bagai perhiasan utk shelve tu. Keh keh keh.


Siapa berminat nak dapatkan kabinet tv yang simple serta mesra bajet macam ni boleh la terus ke kedai Megatech di


No.69, Jalan Putra 1, Taman Sri Putra, 81200 Johor Bahru

Ini branch Jb. Actually dia ada banyak branch.Boleh refer pada FB KABINET TV MEGATECH.


Ini entry free review tau. Mane tahu megatech nak offer paid review plak lepasni. takpe, dapat kabinet dapur pon ok gak.bhahahahaa

okbai.