♥♥ Lisa Afha ♥♥

Saturday, March 19, 2016

Happy 29th Birthday, Husband!

Assalamualaikum.

Happy Birthday to U..
Happy Birthday to U..
Happy Birthday to Tok Rel..
Happy Birthday to U..

Eh, da berzaman birthday Tokrel baru bini dia nak wish ke?aagagagaga. Rasanya mcm lama x buat entry birthday untuk Tokrel. Last buat entry pun masa umur beliau 24 tahun.Belum kawen lagi masa tu. Baru teman tapi mesra giteww. Haha

Tapi every year sejak kenal TokRel tau Lisa celebrate birthday Tok Rel. Mesti ada kek sebijik. sebab kek tu pun akhirnya masuk perut kita jugak. hahaha

So sempena mengakhiri 2 series TokRel tahun ni saja lisa bini dia nak buat la entry serba sikit apa yang bini dia buat utk birthday sebagai pengakhiran umur 20++. Tahun depan hang da masuk 30.Eiiiii dah tuaaaa da laki kite.hewhewhew.





Buat pertama kali nya lisa buat kek sendiri untuk birthday Tok rel kali ni. Tudiaaaa. melelehhhhhh lelehhhhh coklat moist kitew.


Bukan tu je, biniTok rel yg konon sweet ni bagi jugak hadiah lain.Sesuatu yang simple tapi unik. cewah




Mug pasar malam je. Hak2. Masa Tok Rel dapat hadiah mug ni yg masih wrap ngn sampul hadiah mukadia eksaited smbil ckp " huiyooo, ade hadiah la untuk kite".Tapi bila bukak rupa-rupanya hadiah mug cam mug yang company lion selalu bg utk employee die time besday. hahaha.

Namun, walaupun mug ni nampak biasa-biasa je. Tok rel tak nampak lagi unik dia camne.Malam tu time Lisa nak buatkan air panas utk dia,cepat-cepat pangil Tok rel pi dapur. 


1
v


1
V


1
V



TARAAAAA.... Fuiyooooooo. ituje ayat Tok rel. HAHAHA

HAPPY BESDAY abg! Next year je yea owg bagi PS3 utk abg. Tahun ni bajet burst lagi.Doakan rezeki isteri abg murah ye. Aminnnn

Happy 29th birthday Husband!

09031987-09032016


Saturday, March 12, 2016

MELAKA/BATU PAHAT/KULAI:Our 3rd Honeymoon+Makan2moon;D (Part 2)

Assalamualaikum.

Kembali bersiaran untuk Part 2 pulak. Menunggu hari sabtu ahad je la daku nak hupdate belog ni.Kuota internet free  1.25GB allocate every week sejak ambil pelan First Gold Celcom.Eh,Terpromote Celcom plak.Hehe

Rentetan kisah honeymoon #lisairel yang ke 3 awal bulan Mac aritu, entry kali ni nak cerita sambungan kisah honeymonn plus makan-makanmoon after seronok berendam kat Grand Lexis punya pool.

Dah macam hape dah 2 laki bini ni dok berendam lama-lama dalam pool. Huhuhu

Lepas pekena Cendol Bakar after check out dr Grand Lexis, hari kedua memang planning nak bermalam di Melaka.Tapi sebelum singgah melaka niat hati nak singgah ke Wet world Pedas. Nak berendam dalam air panas katanya. Tapi, bila fikir-fikir balik hmmm kau dah puas berendam kat pool Grand Lexis, next time aja la kita berendam air panas. Hihi

So,bila plan berubah kitorang plan singgah rumah Mak ngah dan Pak Ngah Lisa kat seremban. Dalam 2 3 jam lepak-lepak kitorang terus gerak ke Melaka. Yang bestnya bila balik kitaorang try lalu jaln dalam. Guna google maps,pandai pulak die bagi jalan short cut.HAHA. Jimat tol. dapat cuci mata tgk kampung-kampung sepanjang nak ke Melaka.

Ok. cerita pasal Melaka pulak. Sampai dalam around pukul 8 malam kot. Terus cari EuroRich Hotel.Untuk hotel kat melaka Lisa dah cari hotel bajet-bajet je.Sebab plan untuk tido je malam tu.Esoknya nak berjalan satu melaka katenye. Tapi bajet-bajet pun tetap cari yang ada breakfast. HAHA.







Masa Check in tu receptionist inform yang jalan-jalan area Melaka banyak yang ditutup esoknya sebab ada program Le Tour De Langkawi. Alaaahhhhhh. Silap timing la nak berjalan kali ni. Dengan banyak sangat jalan One way kat Melaka tu memang susah la nak berjalan kalau banyak jalan yang tutup kan.Huhuhu

Dah dapat kunci terus naik masuk bilik. Jom review sikit bilik hotel paling low rate yang Lisa book ni.Takde la bajet sgt sbnrnye.Lisa tempah melalui Agoda.com. Harga rm100++ Lisa dapat Rm 69.Hihihi..So far ok la bilik dia, bilik air die nampak cam luxury skit. hehehe









Malam tu lepas masuk bilik terus siap-siap mandi nak cari makan plak. Plan Lisa nak makan kat Mee besen Kota Laksamana tu tapi makkkkk datokkk ramai gile org woi. Bukan masalah ramai orang, tapi masalah kedai kecik kot. Masa Lisa datang ade 4 family lagi menunggu kat luar.Masatu dah pukul 9.30 mlm. Tutup kedai pukul 10. Kau nak makan pukul berapaaaa??Hahaaaa. Selamat tinggal la Mee Besen.

Convert to another plan! Masa google-google sebelum bercuti haritu Lisa terjumpa review JJCM ada satu kedai roti john asli yang sedap kat Melaka.Maka,kami pun bergerak la ke Barkat Roti John asli kat area Taman Bachang. Dekat dengan Giant yang selalu Lisa shopping barang dapur zaman study Uitm dlu.Heheheee










Alhamdulillah.Memang sedap gilersss. hehehee.Licin dua laki bini makan. Dah kenyang terus balik hotel.




Esok pagi2 tu kami bersiap-siap nak ge breakfast sbb dah include dengan harga booking hotel haritu.
Breakfast hotel ni ok la. Tapi x le semewah Grand Lexis. Cuma macam scary2 manje skit diorang punye pekerja kan sume foreign worker tau.Yang tukang bukak pintu cafe tu pun foreign worker plak.







After breakfast kitorang terus checkout. Malas la nak duk lama-lama dalam bilik.Bukan ade hape pun kan.Motif utama singgah melaka ni sebenarnya nak rasa pengalaman naik Sky Tower kat The Shore Mall. HAHA. Masa study Uitm dlu bangunan ni belum buat lagi kot rasenye.

Sebelum pergi Sky Tower  Lisa singgah jap depan Uitm KBM. Mengembalikan kembali nostalgia zaman-zaman belajar dahulu kala.Nampak student-student berlari-lari anak nak pergi kelas. Dah lambat lettewww. HAHA

ok. Dah lambat nak ge kelas ni.Okbai!

Sampai The Shore Mall kami terus target naik lif tingkat 2. Then kat situ,ada lagi satu lif yang akan bawak kami ke Sky Tower.Nasib baik la laki bini ni jenis study dulu sebelum nak pergi mana-mana, kalau tak memang xtau lanak menuju Sky Tower tu camne


Tiket masuk RM18/Person. Rasa macam mahal jugak.Tapi sebab nak rasa macamana duduk atas Sky Tower tu, takpe lah.Redha kan aje la. Hahaha. Sebelum nak naik tu make sure ye kalau nak buang air ke nak terberak ke pi awal-awal dlu. Once kau dah ada kat atas, kau tak bole keluar lagi. Bole keluar sebenarnya, tapi nak naik balik kene tiket baru la. HAHAHA. Kejamm giler! Kikikih








Dah bayar mahal-mahal kan. Ambil la banyak-banyak gambar. Semua free. Tapi ada satu deck ni kene guna camera dorang kalau nak ambik. RM45/picture. Terima Kasih je la. Better pakai kamera Note 2 haku ni pastu print banyak2 dalam photobook honeymoon nanti. Mihmihmih.

Dah puas bergambar sakan kat atas tu, kitorang bergerak ke Bandar Hilir plak. Niat hati nak cari ole-ole utk family. Sebab banyak jalan ditutup kitorang parking area Jalan Hang Jebat pastu jalan kaki. Takde souvenier banyak pon beli. Beli belacan jek. HAHA.



After jalan-jalan area Bandar Hilir tu kami berjalan mencari kedai Asam Pedas Hajah Mona. Masa google cari kedai makan mana best area Melaka asam pedas Hajah Mona ni antara yang terkenal kat Melaka ni. Dari bandar hilir tu berjalan kaki menggunakan khidmat google maps hokey! HAHAHAA



Alhamdulillah.Memang sedappppppppp!!Sampai Tok Rel request kite " Syg buat asam pedas cair tapi sedap cmni boleh tak?" HAHAA. 1st time eh Tok rel request cair-cair. Selalu nak yang pekat aje. Tak pekat jgn harap la ada selera beliau. Hihihi



Disebabkan jalan area melaka ditutup sebab LTDL ni,maka kami ambil keputusan tayah lah berjalan sgt area Melaka. Buatnya kene hadap jammed naya jelaaaaa..So, sama macam semalam nak balik Johor kitorang balik ikut jalan dalam.Bukan Highway Plus. Hehehe


Dari melaka kami terus cari jalan ke Batu Pahat. Tapi sebelum tu Lisa ngecek Tok Rel supaya singgah sat kat Tangkak. Nak mengembalikan nostalgia zaman muda-mudi stdy kat KMJ dlu.Hihhihi






Target ke Batu Pahat sebab nak cari kedai Mee Racun. Mee racun kan terkenal kat Batu Pahat. Alang-alang dah balik ikut jalan dalam kan, why not santai-santai mencari mee racun utk mengisi kekosongan perut pada petang-petang hari begitu kan?Hihi


Finally, we found it!.





Nampak tak plag JJCM tu? heheee


After makan mee racun kami singgh sat kat Ayer Hitam. Dapat jugak la hasil tangkapan bantal besau-besau gedabak nak buat letak depan TV ruang tamu kat rumah. Hihi

Lastly, Honeymoon mood dah lebih kepada makan-makanmoon. HAHA. Kami balik ikut jalan Kulai.Dah sampai Kulai kau rase ade ape lagi kat situ?



HAHAHA. Actually da pernah makan dah tapi kat branch Taman sentosa Jb tp alang-alang dah jumpe HQ die ni kan why not try kan kan.




Alhamdulillah.Bermula dengan mood honeymoon dan berakhir dengan makanmoon. HAHA.Terima Kasih abg sebab bawak owg berholiday plus berhoneymoon sempena anniversary kita yang ketiga ni. Semoga abg dilimpahi dengan pelbagai rezeki yang mencurah-curah utk kesenangan kita bersama smpai bila-bila. Aminnn!